Adobe InDesign

Adobe InDesign er et innovativt program på Adobe’s pallette af kreative applikationer. InDesign giver brugere værktøjer til at udfolde sig både på det trykte medie såvel som også det digitale. Programmet tilbyder features der varierer fra basis niveau til ekspert med funktioner på alle niveauer. InDesign lægger kontrollen af typografi, professionelt arbejde med layout og grafisk udfoldelse i brugerens hænder.

En lille simpel feature at arbejde med som begynder er funktionen ”farveforløb” som er en feature til at skabe effekt og liv i grafik. En Forløbsfarveprøve er en digital farveprøve, der består af flere farver,
hvor de fader ind i hinanden. Der kan oprettes en Forløbsfarveprøve fra panelmenuen i panelet Farveprøver ved at klikke Ny Forløbsfarveprøve. Angiv nu navn for Forløbsprøven og vælg om den skal forløbe lineært eller radial. I Stopfarve kan du fastsætte, hvilken farveskala der skal bruges for at mixe farven i farvestoppet. Alt efter valget af stopfarve kan man vælge en farve fra listen over Farveprøver. Forløbsrampen viser nu, hvordan farveforløbet bliver konstrueret. Man skal klikke på et farvestop for at kunne redigere indstillingerne. Et markeret farvestop ses på den sorte trekant, et ikke-markeret farvestop ses på den grå trekant. I Placering kan du vælge at ændre et farvestops procentvise placering på farveforløbet.
Så nemt er det at starte ud med Adobe InDesign og det er bare at komme i gang. Man kan lære meget selv og ellers udbydes der mange InDesign kursus, hvor man kan tilegne sig nye kompetencer.

Blog direkte fra Word til Sharepoint
Der er mange som synes at blog funktionaliteten i Sharepoint er frustrerende, da formatering ikke er let som i Word. Der er ikke ret mange muligheder for at justere tekster og indsætte billeder og det får mange til at længes efter Words mange muligheder og nemme brugerflade. Derfor er det godt at man faktisk kan blogge direkte fra Word til Sharepoint dvs. at man kan skrive site blog indlæg i Word og så uploade det hele direkte til Sharepoint. Det undervises der i på 4D’s Excel Kursus. Der er endda mulighed for automatisk upload af billeder i dokumentet.

Det er naturligvis en forudsætning at der allerede er et blog site på dine portal. Dernest åbner du Word og vælger Ny og så Blogindlæg. Denne skabelon er til rådighed som standard i Word 2007 og Word 2010. Nu vil Word så spørge om du vil registrere end blog konto. Dette kan du gøre straks eller vente lidt med. Du kan også oprette flere konti som du kan skrive til.

Comments are closed.